Depilacija & Epilacija

NOVO

LASERSKA EPILACIJA

● Šta je laserska epilacija?

Laserska epilacija diodnim laserom podrazumeva trajno uklanjanje dlačica na svim regijama prekrivenim dlakama, kako kod žena tako i kod muškaraca. Epilacija diodnim laserom je najbolji način uklanjanja neželjenih dlačica za sve tipove i boje kože. Optimalna talasna dužina impulsa od 810ηm omogućava efikasan, siguran i trajan rezultat. Epilacija diodnim laserom je u potpunosti bezbedna, brza, komforna i skoro besbolna i najefikasnija.

● Prednost epilacije diodnim laserom u odnosu na druge procedure

Laserska epilacija pruza brze i trajne rezultate uklanjanja dlaka, za razliku od brijanja, depilacije, depilatora, depil krema… Ova metoda je izbor i kod osoba koje imaju problem sa uraslim dlakama kako na licu tako i na telu. Problem uraslih dlaka je često ne samo estetski već i zdravstveni problem.

Američka asocijacija FDA 2006. godine priznala je diodni laser kao jedini aparat kojim se trajno uklanjaju dlačice. Sve ostale procedure (IPL ,SHR) uspavaju dlačice na neko vreme.

● Procedura

Poželjno je da pre prvog dolaska klijent istog dana obrije dlake sa željene regije (ovo isključuje dlake na licu). Procedura same epilacije se sastoji u tome da se laser prisloni na kožu, prethodno namazanu ultrazvučnim gelom. Nakon toga se laserom, parcijalno, prelazi definisana regija, uz kontinuirano emitovanje impulsa. Dužina trajanja tretmana epilacije zavisi od veličine tretirane regije (od 5 do 45 minuta).

Pre nego što odlučite da uradite trajnu epilaciju , savetuje se da prodje 3-4 nedelje od poslednje depilacije. Tokom trajanja tretmana ne treba raditi depilaciju voskom, električnim depilatorom I kremama za depilaciju. Malje se isključivo uklanjaju brijačem. Dobro bi bilo da pre prvog tretmana klijent dodje na konsultaciju.

● Da li je tretman diodnim laserom bolan

Naš diodni laser, tokom uklanjanja dlačica istovremeno i hlade kožu. Sonda se u toku rada maltene zaledi tako da se ne oseća peckanje.Na delovima tela koji su osetljiviji na bol, poput prepona ili delova leđa i pazuha, kao i tamo gde je gustina folikula veća, može se osetiti umereno peckanje.Dakle, osecaj bola je individualan, zavisi od gustine I jacine folikula, kao I od osetljivosti klijenata i regije koja se tretira. Tretmani kratko traju, tako da je bol (peckanje)zanemarljiv u odnosu na rezultate koje klijent dobija nakon tretmana.

● Koji se sve delovi tela mogu tretirati diodnim laserom?

Ovim laserom se mogu uklanjati dlake sa svih delova tela – prepona, pazuha, lica, ruku i nogu, stomaka i grudi, leđa.

● Zašto je potrebno uraditi više tretmana?

Dlake rastu u ponavljajucim ciklusima.

Kod dlake se mogu razlikovati 3 faze rasta:
1. Anagena – faza aktivnog rasta korena dlake u folikulu,
2. Katagena – prelazna faza.
3. Telogena – faza mirovanja (spavanja) i u ovoj fazi dlaka može ispasti sama ili biti istisnuta novom, nakon čega se pojavljuje nova dlaka u istom folikulu i otpočinje ponovo prva faza, faza rasta – anagena faza.

Kako nisu sve dlačice u istoj fazi rasta kada radimo tretmane, potrebno je ponovo uraditi tretman nakon 2-3 nedelje na licu, a na telu 4-6 nedelja, kako bi smo “uhvatili” dlačice koje nisu tokom prvog tretmana bile u fazi aktivnog rasta. To je razlog zasto se radi serija tretmana.

Svetlije I tanje dlake apsorbuju manje svetlosne energije lasera, pa je u proseku potrebno 2-3 tretmana više nego za standardne dlake. Nakon 6 tretmana u standardnom slučaju, ostaće samo oko 20% veoma tankih I svetlih dlaka. Tokom narednih 5 godina vratiće se oko 10% dlaka, što se smatra zanemarljivim I mogu se naknadno tretirati.

● Nakon tretmana

Nakon tretmana kod nekih osoba pojavi se blago crvenilo koje nestaje u roku od 30min.

Dlake ne otpadaju momentalno već nakon 10-14 dana. Prvih nekoliko dana dlake će rasti, nakon čega bi se rast zaustavio, dok bi nakon 10 dana same ispadale. Za taj vremenski period dlake se nesmeju tretirati brijacem! Nakon tri nedelje pojaviće se ostrvca tj. regije bez dlaka i to će trajati dok ne dođe sledeća generacija. U periodu dok čekate sledeći tretman, tretiranu regiju nemojte depilirati, koristiti depil kreme, depilator, I nemojte dlačice čupati pincetom, već ih brijte (kao sto smo vec rekli).

● Ko se može podvrgnuti tretmanu epilacije diodnim laserom?

Laserska epilacija je metoda kojoj se mogu podvrgnuti jednako i žene i muškarci, bilo da žele da tretiraju neku manju ili vecu površinu na telu. Laserska epilacija je potpuno bezbedna metoda i koža posle tretmana ostaje nepromenjena bez neželjenih pigmentacija i ožiljaka.

● Kontraindikacije

– trudnoća,
– onkološke bolesti kože,
– Osobe koje imaju herpes, psorijazu ekcem i slično
– hormonska terapija koju treba realizovati u naredna tri meseca ili primanje lekova
iz grupe tetraciklina,
– hronične bolesti: sistemski lupus, epilepsija, dijabetes,
– oštećenje kože u regiji tretmana,
– prisustvo srčanog stimulatora,
– duboki hemijski piling u poslednja 3 meseca

Šećerna pasta

ili poznatija kao Egipatska depilacija je 100% prirodan proizvod na osnovnoj bazi šećera, kojim se uklanjaju sve dlačice sa tela. Ne sadrži hemikalije, lepkove, veštačke boje ni mirise. Depilacija šećernom pastom je jedinstvena tehnika koja je, za razliku od voska, nežnija za kožu, pa se preporučuje osobama koje imaju osetljivu kožu, proširene vene, probleme sa urastanjem dlaka... i može se upotrebiti za uklanjanje dlačica sa svih delova tela i lica. Depilacija šećernom pastom je manje neprijatna i manje bolna od depilacije voskom, a dlačice se uklanjaju iz korena, jer se pasta nanosi u suprotnom smeru rasta dlačica, a skida se u smeru rasta, što omogućava dugotrajniju glatkoću. Produžava period između dve depilacije, jer dlačice sporije rastu, a mogu se ukloniti i vrlo kratke dlačice dužine od 4-5 mm.

Depilacija voskom

Depilaciju RADIMO, ISKLJUČIVO hladnim voskom visokog kvaliteta, osim prepona koje radimo toplim voskom koji bacamo- ne pretapamo!!! Preporuka za korišćenje hladne depilacije je svakako i zbog toga što je sav utrošeni materijal za jednokratnu upotrebu i baca se, tj ne može da dodje do infekcije! Nemojte sebi da dozvolite da se u 21.veku depilirate sa voskom koji se pretapa!!!

NOVO

Najnovije u našem salonu!

Profesionalno šminkanje

Iskusni šminkeri rade najkvalitetnijom šminkom, uglavnom NYX kozmetičke kuće, prate trendove i vaše zahteve!!!